Főoldal / Desszertek / Gesztenyés-krémes cupcake

Gesztenyés-krémes cupcake

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés-krémes cupcake

Gesztenyés-krémes cupcake

Hozzávalók:

(12 darabhoz)

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 12 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 dl tej
  • 5 dkg olvasztott csokoládé
  • 2 ek. kakaópor

A gesztenyés krémhez:

  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 2 dl tej
  • 1/2 cs. vaníliás pudingpor
  • 10 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor

A tetejére:

  • 2 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • kakaópor
  • gesztenyemassza
  • csokoládé levelek
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és kikeverjük. Belecsurgatjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládét és alaposan elkeverjük.

A csokoládés tésztamasszát muffinpapírral bélelt formákba adagoljuk, minden mélyedést 2/3 részig megtöltve.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd félretesszük hűlni.

A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni.(Fedjük le egy folpackkal, hogy ne bőrösödjön be a teteje.)
A puha margarint kihabosítjuk a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a kihűlt pudingot. A gesztenyés krémet a kihűlt muffinok tetejére halmozzuk, majd a hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.

A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd csillagcsöves habzsákba töltjük és a gesztenyés massza tetejére nyomjuk. A cupcake tetejét gesztenyemasszával kakaóporral és csokoládé levelekkel díszítjük.

Gesztenyés-krémes cupcake 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére