Gesztenyés-krémes cupcake
Hozzávalók:(12 darabhoz) A tésztához:
A gesztenyés krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és kikeverjük. Belecsurgatjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládét és alaposan elkeverjük.
A csokoládés tésztamasszát muffinpapírral bélelt formákba adagoljuk, minden mélyedést 2/3 részig megtöltve.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd félretesszük hűlni.
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni.(Fedjük le egy folpackkal, hogy ne bőrösödjön be a teteje.)
A puha margarint kihabosítjuk a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a kihűlt pudingot. A gesztenyés krémet a kihűlt muffinok tetejére halmozzuk, majd a hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd csillagcsöves habzsákba töltjük és a gesztenyés massza tetejére nyomjuk. A cupcake tetejét gesztenyemasszával kakaóporral és csokoládé levelekkel díszítjük.