Gesztenyés meggyes keksztekercs
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a kekszet összeforgatjuk a cukorral, vaníliával, kakaóval, rummal és a tejet hozzáadva tésztává formázzuk, majd ketté vesszük.
A töltelékhez a felengedett gesztenye masszát összekeverjük a cukorral, a vajjal, és a rummal.
Kinyújtjuk az egyik adag tésztát egy sütőpapíron, majd rákenjük a töltelék felét és rászórjuk a lecsepegtetett meggy felét.
A hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd a papírra kókuszreszeléket szórunk amin a tekercset néhányszor áthengergetjük.
A másik adag tésztát is így készítjük el. Alufóliába csomagolva éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Hidegen könnyen szeletelhető, mutatós és finom sütemény.
Tipp / megjegyzés:
Akár ajándékba is adható szép csomagolásba öltöztetve.