Gesztenyés puncs szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A gesztenye krémhez:
Puncsos krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 egyforma részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk őket, és külön-külön
24×22-es margarinnal kikent liszttel hintett sütőlapon 180 fokon megsütjük.
Egy kisült lapot összetörünk, majd összekeverjük a lekvárral és meglocsoljuk a rummal.
Az alsó lapot lekvárral megkenjük, és erre tesszük az összetört lapból készült masszát.
A tetejét ismét lekenjük lekvárral, és rátesszük a második lapot.Erre kerül majd a gesztenyekrém.
A pudingot a tejjel megfőzzük, és kihűtjük.
A margarint a porcukorral és ízlés szerinti rummal habosra kikeverjük.
Amargarinos krémet a kihűlt pudinggal, és a gesztenyemasszával kihabosítjuk, és a süteményre kenjük.
Erre a krémre kerül a harmadik lap amit olvasztott csokoládéval bevonunk.
Egy éjszakát a hűtőbe tesszük, másnap szeletelhető.
Finom, mutatós sütemény.