Főoldal / Desszertek / Gesztenyés tejszínes sütemény

Gesztenyés tejszínes sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés tejszínes sütemény

Gesztenyés tejszínes sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • fél kocka ráma
  • 3 evő kanál porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 csapott evő kanál liszt
  • 1 kanál kakaó

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • fél kocka ráma
  • 250 g gesztenyepüré
  • 3 evőkanál cukor

A tetejére:

  • 3 dl hulala tejszín
  • kakaó
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk.

A sárgáját alaposan ki kiverjük a porcukorral és vajjal, kakaóval.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

Lisztet össze keverjük a sütőporral, és a sárgájához adjuk. Összekeverjük, és óvatosan hozzá adjuk a fehérjehabot.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és bele öntjük a masszát. 15 perc alatt megsütjük.

A pudingot kevés tejjel és cukorral elkeverjük, a maradék tejet a vajjal tűzre tesszük, hozzá öntjük pudingot.
Lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.

Mikor langyosra hűlt hozzá adjuk a gesztenye masszát, és alaposan elkeverjük.

A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt és megkenjük krémmel.

A hulala tejszínt kemény habbá verjük, és a gesztenyés réteg tetejére simítjuk.

Kakaóporral díszítjük, és legalább 5 óra hosszára hűtőbe tesszük.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére