Gesztenyés tejszínes sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A sárgáját alaposan ki kiverjük a porcukorral és vajjal, kakaóval.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
Lisztet össze keverjük a sütőporral, és a sárgájához adjuk. Összekeverjük, és óvatosan hozzá adjuk a fehérjehabot.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és bele öntjük a masszát. 15 perc alatt megsütjük.
A pudingot kevés tejjel és cukorral elkeverjük, a maradék tejet a vajjal tűzre tesszük, hozzá öntjük pudingot.
Lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.
Mikor langyosra hűlt hozzá adjuk a gesztenye masszát, és alaposan elkeverjük.
A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt és megkenjük krémmel.
A hulala tejszínt kemény habbá verjük, és a gesztenyés réteg tetejére simítjuk.
Kakaóporral díszítjük, és legalább 5 óra hosszára hűtőbe tesszük.