Gluténmentes kókuszos tekercs
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
Továbbá:
|
|
Elkészítés:
A krémhez a pudingport a tejben keverjük el, adjuk hozzá a cukrot is, majd főzzük sűrű krémmé, hagyjuk teljesen kihűlni. Az elkészült és kihűlt pudingot habosítsuk ki a vajjal, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket (itt felhasználható a házi kókusztej készítésből visszamaradt kókuszpép!)
A tojások fehérjét verjük kemény habbá, adjuk hozzá a cukrot, majd verjük tovább, adjuk hozzá a tojások sárgáját is, ezt is dolgozzuk bele, majd óvatosan – kézi habverő segítségével – a rizslisztet is keverjük bele. Sütőpapírral bélelt “gáz tepsibe” simítjuk és kb 8-10 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Húzzuk le róla a papírt majd kenjük meg a krémmel (kb 4 evőkanálnyi krémet hagyjunk meg a külseje díszítéséhez) és tekerjük fel.
A tekercset kívülről vonjuk be a krémmel, majd a képen látható módon készítsük el a nyuszifejet.