Főoldal / Tészta ételek / Gnocchi sajtmártásban

Gnocchi sajtmártásban

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gnocchi sajtmártásban

Sajtszószos gnocchi

Hozzávalók:

A gnocchi-hoz:

  • 3 közepes krumpli
  • 1 tojás
  • 22 dkg liszt

A sajtmártáshoz:

  • 2 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors

A tetejére:

  • reszelt sajt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk (vagy karikázzuk)
és enyhén sós vízben puhára főzzük.

A megpuhult krumpliról leöntjük a vizet, és krumplinyomóval áttörjük. A liszttel és a tojással masszát gyúrunk belőle. (érdemes megvárni hogy a burgonya kicsit lehűljön, mert amúgy ragadós lesz a massza amivel nem túl kellemes dolgozni)

Ha a tészta összeállt, hengereket sodrunk belőle,kb 2cm vastagat, és 1,5 cm-es darabokra felvágjuk.
Villával formázzuk.
Forró, enyhén sós vízben kifőzzük őket. Akkor készül el ha feljön a víz tetejére.

A sajtmártás:
Egy lábosban melegíteni kezdjük a tejet, majd hozzáadjuk a reszelt sajtokat, és a tejszínt.
Alacsony lángon addig melegítjük (folyamatos kevergetés mellett), míg egynemű szósszá nem válik.
A végén, sóval, borssal, ízesítjük, és beleszórunk fél-egy csokor petrezselymet.

A kifőtt gnocchikat a sajtszószba forgatjuk, majd egy hőálló edénybe öntjük, a tetejét egy kevés sajttal megszórjuk és 20 perc alatt 180 fokos sütőben összesütjük.

Nagyon finom, laktató étel.

Gnocchi sajtmártásban 4.46/5 (26 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére