Gnocchi sajtmártásban
Hozzávalók:A gnocchi-hoz:
A sajtmártáshoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk (vagy karikázzuk)
és enyhén sós vízben puhára főzzük.
A megpuhult krumpliról leöntjük a vizet, és krumplinyomóval áttörjük. A liszttel és a tojással masszát gyúrunk belőle. (érdemes megvárni hogy a burgonya kicsit lehűljön, mert amúgy ragadós lesz a massza amivel nem túl kellemes dolgozni)
Ha a tészta összeállt, hengereket sodrunk belőle,kb 2cm vastagat, és 1,5 cm-es darabokra felvágjuk.
Villával formázzuk.
Forró, enyhén sós vízben kifőzzük őket. Akkor készül el ha feljön a víz tetejére.
A sajtmártás:
Egy lábosban melegíteni kezdjük a tejet, majd hozzáadjuk a reszelt sajtokat, és a tejszínt.
Alacsony lángon addig melegítjük (folyamatos kevergetés mellett), míg egynemű szósszá nem válik.
A végén, sóval, borssal, ízesítjük, és beleszórunk fél-egy csokor petrezselymet.
A kifőtt gnocchikat a sajtszószba forgatjuk, majd egy hőálló edénybe öntjük, a tetejét egy kevés sajttal megszórjuk és 20 perc alatt 180 fokos sütőben összesütjük.
Nagyon finom, laktató étel.