Elmentem!Gombakrémleves
Hozzávalók:
- 40 dkg csiperkegomba
- 1 fej hagyma
- 1 ek. liszt
- 1 főző tejszín
- só, bors
- pirospaprika egy csipet
- kis csokor petrezselyem
- olíva olaj
|
Elkészítési idő: |
20 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A gombát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a gombát, majd felengedjük 1,5 dl vízzel, és ízlés szerint fűszerezzük. Ha megfőtt leturmixoljuk, és vissza tesszük a lángra.
A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejszínnel, és a megfőtt levest besűrítjük vele. Újból átforraljuk, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Tálalásnál ízlés szerint szórhatunk bele levesgyöngyöt is.
Tipp / megjegyzés:
Ezt más gombából is ugyanígy csináljuk. A saját magunk által szedett gombát mindig mutassuk meg szakembernek.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!