Főoldal / Vegetáriánus / Gombapaprikás

Gombapaprikás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombapaprikás

Gombapaprikás

Hozzávalók:

  • 1 kg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db tv paprika / lehet az egyik hegyes erős aki szereti a csípőset/
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A gombát alaposan megmossuk, és felszeleteljük. A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját és a paprikákkal együtt felkockázzuk.

A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a paprikát, paradicsomot és kb.10 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a paprikával.20-25 percig pároljuk, ha szükséges kevés vizet önthetünk rá.

A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk vele a gombát. Ha felforrt levesszük a tűzről.

Galuskával vagy főtt tésztával/szarvacska, orsó..stb/tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére