Gombás baconos töltött csirkecombok
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A gombát megmossuk.A tojásokból hármat megfőzünk, felkockázzuk. A fűszereket /bors,szárnyas fűszer,chili,őrölt kömény,/elkeverjük az olajjal.
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk.
A szalonnát, hagymát és a gombát kis kockákra a petrezselymet apróra vágjuk.
A zsemlét tejbe beáztatjuk, majd ha megszívta magát és megpuhult,kinyomkodjuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét, petrezselymet egy egész tojást és a kockákra vágott főtt tojásokat.
A combok bőrét fellazítjuk, majd betöltjük a töltelékkel.
A csirkecombokat tepsibe tesszük és megkenjük a fűszeres olajjal.
A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben egy órát sütjük.
A végén levesszük róla a fóliát és a combokat szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp / megjegyzés:
Köretként kínálhatunk hozzá petrezselymes burgonyát vagy tört burgonyát, salátákat.