Gombás csirkemell
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst megmosom szeletelem sózom borsozom a lisztbe forgatom és olajban jól átsütöm.
Amikor kisültek akkor egy hőálló tálba, vagy bármilyen sütőedénybe egy más mellé lerakom őket.
A hagymát apróra szeletelem, és a féldeci olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a fokhagymát és a darabolt gombát amit szintén megpárolok, majd amikor megpuhult, a hús szeleteken eloszlatom.
A tejfölt egy tojás sárgájával kikeverem és a gombás húst befedem vele.
A reszelt sajttal jól megszórom a tetejét, majd alufóliával lefedem az edényt és addig sütöm amíg a sajt a tetején megolvad.
Ekkor az alufóliát leveszem, és kicsit fedő nélkül pár percig még sütöm, amíg a sajt csöppet megpirul.
Sült burgonyával és rizzsel tálaltam.