Elmentem!Gombás fehérboros tagliatelle
Hozzávalók:
- 30 dkg tagliatelle tészta
- 12 levél medvehagyma
- 30 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1/2 póréhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db kápia paprika
- 1 db csípős paprika
- 4 db chilipaprika (elhagyható)
- 1 db paradicsom
- 5 szem chilivel töltött olívabogyó
- 5 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- 5 szál petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- oregano
- 1 ek chiliszósz (elhagyható)
- 1 dl fehérbor
- 3 ek olívaolaj
- 1 dl főzőtejszín
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítom. Az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat felszeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felaprítom.
Egy serpenyőben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát. Ráöntöm a tejszínt, a chiliszószt, végül a bort, és együtt készre párolom.
Közben sós vízben megfőzöm a tésztát,majd leszűröm és a gombás raguhoz keverem.
Az apróra vágott zöldekkel tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.