Főoldal / Egytálételek / Gombás krumplis lecsó sonkával

Gombás krumplis lecsó sonkával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás krumplis lecsó sonkával

Gombás krumplis lecsó sonkával

Hozzávalók:

  • 1 üveg: 25 dkg lecsó
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • napraforgó olaj 
  • 1 db 20 cm-es póréhagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili paprika
  • 3 db nagyobb burgonya
  • 20 dkg csülök sonka felvágott
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A burgonyákat felteszem héjában főni.

A póréhagymát, a csípős hegyes paprikát, és a chili paprikát felkarikázom. A szalonnát kisebb, a sonkát nagyobb kockára vágom, a gombát felszeletelem.

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, majd megdinsztelem a póréhagymát és a felszeletelt paprikákat.Végül ráteszem a sonkát, és a gombát is.

Kicsit együtt párolom, majd hozzáadom a lecsót is.

Közben megpucolom a  megfőtt és langyosra hűlt krumplit, majd hosszában megfelezem, és nagyobb darabokra vágom. A krumplikockákat hozzáadom a lecsóhoz, és összeforralom.

Ha elkészült, lehet tálalni.

Tipp / megjegyzés:

A lecsó az egyik legkedveltebb étel Magyarországon.Könnyen, és gyorsan elkészíthető egytálétel, melyet sokféle hozzávalóval egészen különlegesen is el lehet készíteni.

Ezúttal is a télre eltett lecsó volt az alapanyag, sok mindennel megbolondítva. Így a télire eltett lecsóból is elég változatos ételeket lehet készíteni.

 

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére