Gombás krumplis lecsó sonkával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyákat felteszem héjában főni.
A póréhagymát, a csípős hegyes paprikát, és a chili paprikát felkarikázom. A szalonnát kisebb, a sonkát nagyobb kockára vágom, a gombát felszeletelem.
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, majd megdinsztelem a póréhagymát és a felszeletelt paprikákat.Végül ráteszem a sonkát, és a gombát is.
Kicsit együtt párolom, majd hozzáadom a lecsót is.
Közben megpucolom a megfőtt és langyosra hűlt krumplit, majd hosszában megfelezem, és nagyobb darabokra vágom. A krumplikockákat hozzáadom a lecsóhoz, és összeforralom.
Ha elkészült, lehet tálalni.
Tipp / megjegyzés:
A lecsó az egyik legkedveltebb étel Magyarországon.Könnyen, és gyorsan elkészíthető egytálétel, melyet sokféle hozzávalóval egészen különlegesen is el lehet készíteni.
Ezúttal is a télre eltett lecsó volt az alapanyag, sok mindennel megbolondítva. Így a télire eltett lecsóból is elég változatos ételeket lehet készíteni.