Főoldal / Szárnyas Ételek / Gombás májas töltött csirkecomb

Gombás májas töltött csirkecomb

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás májas töltött csirkecomb

Gombás májas töltött csirkecomb 2

 

Hozzávalók:

Hozzávalók 8 személyre:

  • 8 db csirkecomb
  • 4 db tojás
  • 25 dkg gomba
  • 2 db csirkemáj
  • 3 db zsemle
  • 2 dl tej
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • szárnyas fűszer
  • 1 cs. petrezselyem zöld
  • 2 kanál libazsír
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokból hármat megfőzünk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, A csirkemájat,szalonnát és a főtt tojásokat felkockázzuk. A zsemléket tejbe beáztatjuk, kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemájat, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk rá.

Ha a máj fehéredni kezd rátesszük a gombát és addig pároljuk míg elfövi a levét, majd levesszük a tűzről. Hozzá keverjük a kinyomkodott zsemléket, petrezselyem zöldet és egy nyers tojást.

A combokon fellazítjuk a bőrt, és betöltjük a töltelékkel. Tepsibe tesszük, szárnyas fűszerrel megszórjuk.

Kevés vizet és zsírt teszünk alá, lefóliázzuk a tepsit és egy órát sütjük.

Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.

Tetszőleges körettel, salátával kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Gombás májas töltött csirkecomb 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére