Gombás rakott karaj és töltött gombafejek
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
Az egész karajt nem túl vastag szeletekre felszeleteljük, megmossuk és besózzuk.
Víztől jól kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a megfőtt kockára vágott tojást, az apróra vágott megdinsztelt hagymát, a sót, az ételízesítőt, a borsót, az aprítót gombát, a 2 db felvert tojást és végül a kakukkfüvet, és az egészet alaposan összekeverjük.
A tepsi alját vékonyan kiolajozzuk és bele helyezzük a karajszeleteket, majd halmokat teszünk rá a gombás masszából. A maradék masszával megtöltjük az egész gombafejeket.
Tepsit letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Mikor megsült, az alufóliát levesszük róla és a húst, valamint a gombafejeket megszórjuk reszelt sajttal. Visszatesszük sülni, de csak annyi időre, hogy ráolvadjon a sajt.
Tetszés szerinti körettel kínáljuk.