Gombás rakott szelet
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy őzgerinc formát kirakom a bacon szeletekkel úgy, hogy a szélei lelógjanak.
3 szelet karajt sózom, borsozom, lisztbe forgatom, és 1 egész tojást felverek, amibe a hús szeleteket beleforgatom. Majd reszelt sajtba forgatom a húst, és a szalonnára teszem.
A gombát, petrezselymet, sárgarépa kockát és a cukkinit kevés olajon megpárolom.
A tűzről leveszem és a 2 egész tojással, a felét összekeverem, majd a karajszeletekre öntöm.
Erre ismét hús szeletek jönnek az előbb leírtak szerint, majd ismét 2 egészt tojást felverek és a gombával és egyebekkel összekeverem és a húsra öntöm.
Ezt szalonna szeletekkel lezárom.
Fóliával letakarom és mehet a 170-180fokos sütőbe.
Kb 30-35 perc után leveszem a fóliát, és szép pirosra megsütöm.
Teljesen kihűtőm, és csak hidegen öntöm ki a formából.
Ha melegen öntöd akkor szétesik.
Nagyon finom mutatós és laktató étel.