Gombás sertés pörkölt rizzsel, párolt káposztával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymát felaprítom, a húst kockára vágom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom, a gombát felszeletelem. A káposztát felszeletelem, a brokkolit rózsáira szedem.
A hagymát olajon megdinsztelem, rádobom a húst és fehéredésig pirítom. Fehéredés után öntök rá egy kevés vizet. Sózom, borsozom, megszórom őrölt köménnyel és paprikával. Zsírjára pirítom. Felöntöm kevés vízzel, majd amikor már félpuha, hozzáadom a gombát is, és szórok rá kevés lisztet.
Közben a rizst megfőzöm. A köménymagot megpörkölöm, cukorral karamellizálom, hozzáadom a káposztát, locsolok rá ecetet és megpárolom.
Megpárolom a brokkolit is.
Tálaláskor a tányéron szépen elrendezek mindent.
Tipp / megjegyzés:
Íz és színkavalkád. Mindegyik összetevő önmagában is nyerő, de így együtt, fenomenális.