Főoldal / Sertés ételek / Gombás sertés pörkölt rizzsel, párolt káposztával

Gombás sertés pörkölt rizzsel, párolt káposztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás sertés pörkölt rizzsel, párolt káposztával

Gombás sertés pörkölt rizzsel párolt káposztával

Hozzávalók:

  • 20 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika 
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény 
  • 4 db csiperkegomba
  • tejföl
  • olaj
  • liszt
  • 0,5 bögre rizs
  • 1 kis káposzta fele
  • köménymag
  • cukor
  • ecet
  • 1 kis brokkoli fele
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát felaprítom, a húst kockára vágom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom, a gombát felszeletelem. A káposztát felszeletelem, a brokkolit rózsáira szedem.

A hagymát olajon megdinsztelem, rádobom a húst és fehéredésig pirítom. Fehéredés után öntök rá egy kevés vizet. Sózom, borsozom, megszórom őrölt köménnyel és paprikával. Zsírjára pirítom. Felöntöm kevés vízzel, majd amikor már félpuha, hozzáadom a gombát is, és szórok rá kevés lisztet.

Közben a rizst megfőzöm. A köménymagot megpörkölöm, cukorral karamellizálom, hozzáadom a káposztát, locsolok rá ecetet és megpárolom.

Megpárolom a brokkolit is.

Tálaláskor a tányéron szépen elrendezek mindent.

Tipp / megjegyzés:
Íz és színkavalkád. Mindegyik összetevő önmagában is nyerő, de így együtt, fenomenális.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére