Gombás töltött paprika paradicsomszószban
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplikat, és a rizst előfőzöm.
A hagymákat felaprítom.
Egy serpenyőben kevés olajon a vajat megolvasztom, ebben megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a húst, és fehéredésig pirítom. Beteszem egy keverőtálba, hozzáadom a rizst, a tojást. Ízlés szerint fűszerezem, összekeverem.
A serpenyőben a paradicsomszószhoz a paradicsomsűrítményt vízzel összekeverem, fűszerezem, beleaprítom a fokhagymát, belemorzsolom a leveskockát és összeforralom.
Közben a paprikákat megskalpoltam, a magházat eltávolítottam, a hegyes paprikát kettévágtam. A töltelékkel megtöltöm a paprikákat, majd behelyezem a serpenyőbe a krumplikkal együtt.Mellészórom az összetépdesett bazsalikomleveleket, felöntöm a paradicsomlével.
Rárakom a kakukkfüvet és a rozmaringot, majd beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, ahol hőlégkeverésen 35 percig sütöm.
Tálaláskor a paprikákat félbevágom, és így teszem a tányérra krumpli és szósz kíséretében.