Gombócok szilvával, almával, túróval, lekvárral
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A krumplikat a héjával együtt megfőzzük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk, és összetörjük. Összekeverjük a liszttel, a tojással, kevés sóval, az olajjal, majd fél centi vastagra kinyújtjuk deszkán. 5 x 5 cm-es négyzeteket vágunk belőle, majd minden négyzet közepére egy szem fahéjas porcukorba forgatott szilvát, esetleg lekvárt teszünk. Összehajtjuk, és lisztes kézzel gombócokat gömbölyítünk belőlük.
Sós vízben főzzük addig, míg a víz tetejére nem emelkednek a gombócok.
Tésztaszűrőbe szedjük, amiben a lé lecsepeg róla. Tálaláskor, kevés olajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk, porcukorral megszórva tálaljuk.
A szilván kívül mással is tölthető. reszelt almával, cukrozott túróval, lekvárral, vagy mással, ami eszedbe jut.