Göngyölt csirkemell zsályás alma-bacon töltelékkel – paleo
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Süssük ropogósra a bacont a töltelékhez. Lehet serpenyőben vagy sütőben is. ( Én sütőben szoktam, előmelegítem 200 fokra, a bacon szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetem, 18-20 fok alatt ropogósra sül. De még jobb, ha rácson sütöd, akkor lecsöpög a zsír.)
Amikor a bacon kihűlt, apró darabokra törjük. Az almát meghámozzuk és lereszeljük, vagy apró kockákra felvágjuk. A hagymát apróra vágjuk, összekeverjük az almával, a bacon darabokkal, sóval borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a zsályát, a mandulalisztet, a zúzott fokhagymát és végül a felvert tojásokat. Jól összekeverjük, és félretesszük.
A csirkemellfilét szeletekre vágjuk, és vékonyra kiklopfoljuk. Sóval és borssal bedörzsöljük mindkét oldalát. Minden szeletre kenünk a töltelékből, és jó szorosan feltekerjük. A tekercseket baconbe csomagoljuk, majd egy tepsire sorakoztatjuk. (Ha segít, fogpiszkálóval meg is tűzheted, csak ne felejtsd el tálalás előtt kiszedni őket. )
180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha marad ki a töltelékből, azt a hús mellé halmozzuk és megsütjük, mert magában is finom. Kicsit hűlni hagyjuk, majd szeletelve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Nálunk egy vasárnapi menü része volt, de szerintem bármilyen ünnepi alkalomra megfelelő. Hozzá sült rozmaringos édesburgonya és karfiol készült köretnek.