Göngyölt karaj kolbásszal füstölt sajttal töltve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, és grillfűszerrel megszórjuk.
A sajtot lereszeljük.A kolbászt, újhagymát és a paprikákat apró kockákra vágjuk és összedolgozzuk a sajttal.
A tölteléket elosztjuk a kiterített karajszeleteken majd a hússzeleteket felgöngyöljük. A hús tekercseket 2-2 szelet baconbe tekerjük és szorosan alufóliába csavarjuk.(az alufólia a tekercseket egyben tartja, így sülés közben nem nyílnak szét, és nem folyik ki belőlük a töltelék)
A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük.
Mikor átsült a fóliát levéve a bacont pár perc alatt a sütőben megpiríthatjuk rajta, így szép piros és ropogós lesz.
Ízletes és mutatós étel, mely tetszés szerinti körettel tálalható. (sült burgonya, burgonyapüré, rizs, saláták…)
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp / megjegyzés:
A tekercseket akár előző nap elkészíthetjük, majd alufóliába tekerve a hűtőbe tesszük, így másnap csak a sütőbe kell tolni. Ez célszerű abban az esetben, ha vendégeket várunk, és nagyobb mennyiségben készítjük el.