Főoldal / Sertés ételek / Göngyölt karaj kolbásszal füstölt sajttal töltve

Göngyölt karaj kolbásszal füstölt sajttal töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Göngyölt karaj kolbásszal füstölt sajttal töltve

Göngyölt karaj kolbásszal füstölt sajttal töltve

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 1 szál paraszt kolbász
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 8 szelet bacon
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 szál újhagyma
  • grill fűszer
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, és grillfűszerrel megszórjuk.

A sajtot lereszeljük.A kolbászt, újhagymát és a paprikákat apró kockákra vágjuk és összedolgozzuk a sajttal.

A tölteléket elosztjuk a kiterített karajszeleteken majd a hússzeleteket felgöngyöljük. A hús tekercseket 2-2 szelet baconbe tekerjük és szorosan alufóliába csavarjuk.(az alufólia a tekercseket egyben tartja, így sülés közben nem nyílnak szét, és nem folyik ki belőlük a töltelék)

A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük.

Mikor átsült a fóliát levéve a bacont pár perc alatt a sütőben megpiríthatjuk rajta, így szép piros és ropogós lesz.

Ízletes és mutatós étel, mely tetszés szerinti körettel tálalható. (sült burgonya, burgonyapüré, rizs, saláták…)

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp / megjegyzés:

A tekercseket akár előző nap elkészíthetjük, majd alufóliába tekerve a hűtőbe tesszük, így másnap csak a sütőbe kell tolni. Ez célszerű abban az esetben, ha vendégeket várunk, és nagyobb mennyiségben készítjük el.

Göngyölt karaj kolbásszal füstölt sajttal töltve 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére