Grill csirke diétásan
Hozzávalók:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A csirkét megmossuk, megtöröljük, kívül belül megszórjuk a csirkefűszerrel.
Kiterítünk egy akkora fóliát ami befedi a csirkét, és a közepére 2 vékony szelet margarint teszünk. Ráfektetjük a csirkét, a mellére, a szárnya alá, a combjai közé is teszünk margarin darabokat. Szorosan becsomagoljuk. Majd a tartóra húzzuk a csirkét és az alját is becsomagoljuk.
Kb. 2 órát sütjük közepes hőfokon. Leellenőrizzük, hogy átsült-e, mégpedig úgy, hogy megnyomjuk a combját és ha benyomódik akkor levesszük a fóliát és visszatesszük pirulni. Ha szép szint kap, levesszük a tartóról, csirke vágó ollóval négybe vágjuk.
Párolt zöldséggel kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Én a csirke tartót a piacon vettem de szeretem használni, tényleg igazi grill csirkét lehet vele sütni. Azért kell alá a margarin, mert így a fólia nem ragad rá alul meg kicsepeg a felesleges margarin.