Főoldal / Szárnyas Ételek / Grillezett csirkecomb vörösboros mártásban

Grillezett csirkecomb vörösboros mártásban

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Grillezett csirkecomb vörösboros mártásban

Grillezett csirkecomb vörösboros mártásban

Hozzávalók:

  • 2 db egész csirkecomb
  • 1 teáskanál só

A bormártáshoz:

  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkecombokat kettévágjuk, a bőrüket pár helyen bevagdaljuk és besózzuk. Hagyjuk állni őket.

Ez idő alatt elkészítjük a bormártást. A felhevített vajban, megdinszteljük a fokhagymát. Hozzáadjuk a mustárt és a ketchupot, majd pár perc főzés után a mézet is.
Folyamatos kevergetés mellett pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a vörösbort. Megvárjuk, amíg sűrűre fő és picit megsózzuk.

Ezután a rácson pirosra megsütjük a csirkecombokat. Tálaláskor, a bormártást a húsok mellé kínáljuk.

Grillezett csirkecomb vörösboros mártásban 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére