Grillezett óriás sertéscomb
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húson b23evagdaljuk körbe a bőrt, hogy sütés közben ne húzza össze a húst.
Sóval bedörzsöljük mindkét oldalát, az egyik oldalát meghintjük őrölt borssal és pirospaprikával. Mustárral bekenjük a másik oldalát, és amíg tüzet rakunk és parazsat készítünk, addig pihentetjük.
A burgonyákat a hús sütése előtt 15 perccel a grillrácsra helyezzük, majd a mustáros felével lefelé a húst is odatesszük.
5 perc elteltével megfordítjuk a húst és a paprikás oldalát is 5 percig sütjük Ezzel a hús kérget kap és nem engedi kiszáradni. Visszafordítjuk a mustáros oldalára, 10 percig sütjük, és úgy forgatjuk, hogy egyenletesen süljön.
Ekkor adhatunk hozzá egész paprikát, paradicsomot, füstölt szalonnát és 15 perc elteltével elkészül az ételünk.
A sülési idő hozzávetőleges, nagyban függ a hús vastagságától és a tűz melegétől.