Főoldal / Desszertek / Grízes Palacsinta eperrel töltve

Grízes Palacsinta eperrel töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Grízes Palacsinta eperrel töltve

Grízes Palacsinta eperrel töltve

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dl szénsavas ásványvíz
  • 7 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só
  • 10 dkg gríz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a grízt, a cukrot, a tojásokat, a sót, és a szódavizet egy keverőtálba tesszük, és simára keverjük. Majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Forró serpenyőben, kevés olajon kisütjük a palacsintákat.

A hulala tejszínt kemény habbá verjük, bele tesszük az összetört epret. (ha szükséges kevés porcukorral édesíthetjük)

Minden palacsintát megtöltünk az epres töltelékkel, és eperszemekkel díszítve kínáljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére