Gulyásleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst megmossuk, és 2×2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk.
A vöröshagymát, lassú tűzön a zsíron megfonnyasztjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, és megkeverjük.
Beletesszük a kockákra vágott apró húst, sózzuk, borsozzuk, és néhányszor megkeverve megpirítjuk. Ezután kevés vizet adunk hozzá és puhára pároljuk a húst. (pörköltet készítünk)
Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát a felszeletelt sárga és fehérrépát, az apróra vágott zellert és a zeller zöldet. Annyi vizet öntünk rá, amennyi levest szeretnénk készíteni.
Fűszerezzük, és fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet vajpuhára főzzük.
Végül ízlés szerint utánasózzuk, borsozunk. Apróra vágott petrezselyemmel illatosítjuk.
Tetejét díszíthetjük hegyes zöldpaprika karikákkal. Kínálhatunk mellé csípős paprikát, vagy cseresznyepaprikát, illetve Erős Pistát.
Tipp / megjegyzés:
A gulyásleves a „valódi” gulyás távoli rokona. Elkészítését tekintve közel áll kedvenceinkhez a pörkölthöz és a paprikáshoz.
Világszerte Magyar nemzeti ételként ismert, de éppen annyira közkedvelt a hazánkban, mind a külföldi országokban.
A gulyásleves tökéletes étel, hideg téli napokra, mert kiadós és laktató. De nagy népszerűségnek örvend a nyári bográcsozások alkalmával is.