Györgyi gesztenyés krémese
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojást feltörjük, majd hozzáadjuk a tészta további hozzávalóit és alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és eloszlatjuk a tetején a lecsepegtetett magozott cseresznyét. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A pudingot a cukrot és a lisztet kevés tejben csomómentesre elkeverjük. Hozzá adjuk a maradék tejhez és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a margarint és a tejfölt, majd félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
A kihűlt krémet a megsült és lehűlt lapra kenjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük és alaposan össze keverjük a felengedett és összetört gesztenyepürével. Rásimítjuk a vaníliás krém tetejére.
A csokoládét kevés olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és meglocsoljuk vele a sütemény tetejét.
Hűtőbe téve 2 óra múlva fogyasztható.