Györgyi sütemény
Hozzávalók:A piskótához:
A piskóta tekercsekhez:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Piskótatekercs: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukorral kihabosított tojássárgáját. Végül kanalanként belekeverjük a lisztet, és a sütőport.
A masszát kettéosztjuk, és sütőpapírral bélelt tepsikre simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kiborítjuk egy nedves konyharuhára, felcsavarjuk, és kicsit állni hagyjuk. Ha kihűltek, megkenjük őket a lekvárral, és ismét felcsavarjuk.
Piskótalap: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük. A fele cukorral kikeverjük a sárgáját. Mikor kemény a fehérje, beleszórjuk a maradék cukrot, és még keverünk rajta egy kicsit. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgát, és apránként beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 160 fokon tűpróbáig sütjük.
Krém: A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és alaposan elkeverjük.
A barack befőttet apróra felvágjuk.
A piskótát ketté vágjuk és az alsóra ráhelyezzük egymás mellé a tekercseket.Rákenjük az összes túrókrémet, kirakjuk az őszibarackkal, majd befedjük a második piskótalappal.
Kevés baracklében elkeverjük a pudingot és a cukrot, majd hozzáöntjük a maradék baracklevet, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük.
A sütemény tetejét maradék őszibarackkal díszítjük, majd a zselével bevonjuk.
Hűtőbe téve másnap fogyasztható.
Tipp / megjegyzés:
Elég macerás az elkészítése, de nagyon finom és igazán mutatós sütemény.