Főoldal / Desszertek / Györgyi sütemény

Györgyi sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Györgyi sütemény

Györgyi sütemény

Hozzávalók:

A piskótához:

  • fél csomag sütőpor
  • 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt

A piskóta tekercsekhez:

  • 2×6 tojás
  • 2×6 ek. liszt
  • 2×6 ek.cukor
  • 2×1 teáskanál sütőpor
  • 1 nagy üveg barack lekvár

A krémhez:

  • 70 dkg túró
  • 12,5 dkg margarin (fél kocka)
  • 5 ek. porcukor
  • 1 doboz őszibarack konzerv

A tetejére:

  • 3 dl őszibarack ivólé
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 vanília ízű pudingpor
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Piskótatekercs: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukorral kihabosított tojássárgáját. Végül kanalanként belekeverjük a lisztet, és a sütőport.
A masszát kettéosztjuk, és sütőpapírral bélelt tepsikre simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kiborítjuk egy nedves konyharuhára, felcsavarjuk, és kicsit állni hagyjuk. Ha kihűltek, megkenjük őket a lekvárral, és ismét felcsavarjuk.

Piskótalap: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük. A fele cukorral kikeverjük a sárgáját. Mikor kemény a fehérje, beleszórjuk a maradék cukrot, és még keverünk rajta egy kicsit. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgát, és apránként beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 160 fokon tűpróbáig sütjük.

Krém: A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és alaposan elkeverjük.

A barack befőttet apróra felvágjuk.

A piskótát ketté vágjuk és az alsóra ráhelyezzük egymás mellé a tekercseket.Rákenjük az összes túrókrémet, kirakjuk az őszibarackkal, majd befedjük a második piskótalappal.

Kevés baracklében elkeverjük a pudingot és a cukrot, majd hozzáöntjük a maradék baracklevet, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük.

A sütemény tetejét maradék őszibarackkal díszítjük, majd a zselével bevonjuk.
Hűtőbe téve másnap fogyasztható.

Tipp / megjegyzés:
Elég macerás az elkészítése, de nagyon finom és igazán mutatós sütemény.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére