Gyors és egyszerű túrós és almás lepény
Hozzávalók:Egy teljes nagy adaghoz:
Ha almásat készítünk:
A többi UA: mint a túrósnál |
|
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy mély tálba tesszük, és alaposan össze keverjük, aztán simára dolgozzuk. Majd egy közepes méretű tepsit jól kizsírozunk, és sütőpapírral ki béleljük.
A tepsiben, egyenletesen elsimítjuk a masszát. Félre tesszük.
Majd ugyan így járunk el az almásnál is.
Fél liter tejfölt, 1 tojással, egy evőkanál liszttel jól elkeverjük.
Majd a két tepsiben lévő masszára kanál segítségével rá csurgatjuk, és elsimítjuk.
Előmelegített forró sütőben 40 perc alatt aranysárgára sütjük.
Ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk, és kockára vágva tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Tűpróbát érdemes csinálni.