Főoldal / Desszertek / Gyors és egyszerű túrós és almás lepény

Gyors és egyszerű túrós és almás lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyors és egyszerű túrós és almás lepény

Gyors és egyszerű túrós és almás lepény

Hozzávalók:

Egy teljes nagy adaghoz:

  • 1kg túró
  • 15 dkg lágy margarin
  • 5 evőkanál búzadara
  • 2evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 4 egész tojás
  • csipet só
  • 1 reszelt citrom héj
  • 2 csomag vaniliás cukor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna,v. (fél csomag sütőpor)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tojás

Ha almásat készítünk:

  • 1 kg alma reszelve
  • 8 evőkanál a búzadara

A többi UA: mint a túrósnál

Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 12 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

 

Elkészítés:

Az alapanyagokat egy mély tálba tesszük, és alaposan össze keverjük, aztán simára dolgozzuk. Majd egy közepes méretű tepsit jól kizsírozunk, és sütőpapírral ki béleljük.

A tepsiben, egyenletesen elsimítjuk a masszát. Félre tesszük.
Majd ugyan így járunk el az almásnál is.

Fél liter tejfölt, 1 tojással, egy evőkanál liszttel jól elkeverjük.
Majd a két tepsiben lévő masszára kanál segítségével rá csurgatjuk, és elsimítjuk.

Előmelegített forró sütőben 40 perc alatt aranysárgára  sütjük.

Ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk, és kockára vágva tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Tűpróbát érdemes csinálni.

Gyors és egyszerű túrós és almás lepény 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére