Gyors zöldségleves májgaluskával
Hozzávalók:
A galuskához:
Az összeállításhoz:
|
|
Elkészítés:
A felkarikázott zöldségeket és a leves többi hozzávalóját feltesszük főni annyi vízzel amennyi ellepi. Puhára főzzük, majd a kellő mennyiségű vízzel felöntjük és hagyjuk, hogy felforrjon.
Elkészítjük a levesbetétet.
A vízben megáztatott,kifacsart zsemléket egy keverőtálba tesszük. Rászórjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borsozzuk és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk az elkapart májat, ízlés szerint sózzuk, belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és annyi morzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.
A felforrt levesbe szaggatjuk egy vízbe mártott evőkanál segítségével.
Amikor feljön a leves tetejére, még 5 percet forraljuk. Megkóstoljuk és ha szükséges utána ízesítünk, tálalhatunk.
Jó étvágyat!