Gyros pitában
Hozzávalók:
A pitához:
A páchoz:
A pitába:
A joghurtos öntethez:
|
|
Elkészítés:
A langyos cukros vízbe belemorzsoljuk az élesztőt.
A lisztet és a sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat és az élesztős keveréket. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd letakarva, a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 6 egyforma részre vágjuk, és egyenként gombócokat formázunk belőlük. Letakarva újabb 10-15 percig pihentetjük őket. Kissé lisztezett deszkán egyesével ovális alakúra nyújtjuk a gombócokat úgy, hogy kb. 1cm vastagok legyenek.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Sütés közben felpúposodik, és ahogy elkezd kicsi színt kapni már el is készült. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl.
A csirkemellet felcsíkozzuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a felcsíkozott húst és minimum fél órára betesszük a hűtőbe.
Pihentetés után, felhevített serpenyőben lepirítjuk a fűszeres csirkecsíkokat.
A joghurtos öntet hozzávalóit egy tálba tesszük és kikeverjük.
A pitát felvágjuk, megtöltjük a salátával, a felszeletelt zöldségekkel, a ropogósra sült csirkecsíkokkal és megöntözzük a joghurtos öntettel.