Gyrostál
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst megmossuk majd vékony csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk.
Rátesszük a húscsíkokat, és fehéredésig pirítjuk.
Ha kifehéredett ráöntjük a fűszereket.
Így sütjük tovább.
Szükség esetén kevés vizet öntünk alá.
Teljesen átsütjük.
Elkészítjük a joghurtos vagy kefires öntetet.
A joghurtba belekeverjük az apróra vágott friss kaprot és zúzott fokhagymát,sózzuk ízlés szerint. Vagy használhatunk fűszerkeveréket.
A krumplit megpucoljuk megmossuk, és kockákra vágjuk,olajban megsütjük.
A zöldségeket megmossuk kockákra vágjuk, a hagymát felszeleteljük.
Ha a hús megsült tálalhatunk.
Tálalhatjuk sült krumpli helyet pitá-val.