Gyümölcsös-csokis vienetta szelet
Hozzávalók:A tésztához:
Krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 40×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A massza 1/3-át a tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Így járunk el a második és a harmadik lappal is. Amikor a lapok kihűltek függőlegesen kettőbe vágjuk őket, tehát hat lapunk lesz.
A pudingporokat a cukorral, a tejjel, és a gyümölcslével simára keverjük, majd sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt akkor alaposan kihabosítjuk a vajjal és a botmixerrel pépesített gyümölccsel.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk.
Veszünk egy lapot, megkenjük a krém 1/6-ával és meglocsoljuk olvasztott csokival. Rátesszük a következő lapot, megkenjük krémmel és csokival meglocsoljuk. Így folytatjuk a rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók.
Néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok ehhez a finom süteményhez.