Gyümölcsös jégkrém torta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A nektarint késes aprítóban felaprítjuk, pépesre-darabosra-levesre. A szedret szintén.
Tejszínt a sűrített tejjel és a kikapart vanília magokkal habbá verjük.
A tejszínes tej harmadát a nektarinhoz keverjük, a másik harmadát a szederhez, és alaposan összeforgatjuk.
Fagyasztást bíró formába öntjük a szedres keveréket, és fagyasztóba tesszük 2,5 órára. Ráöntjük a tejszínes tejet, majd visszatesszük a fagyasztóba és 2,5 óra múlva a nektarinos krémet a tetejére öntjük.
Éjszakára a fagyasztóban hagyjuk.
Tálaláskor kiborítjuk a formából és felszeleteljük. Ami nem fogy el, fagyasztást bíró dobozokban fagyasztóban néhány hétig még eltartható.