Gyümölcsös-mascarpones tejberizs

Hozzávalók:Tejberizs alaprecepthez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A rizst, a dupla mennyiségű tejjel, ízlés szerinti cukorral és egy vaníliarúd kikapart magjaival tejberizsnek megfőzünk. Lehűtjük.
Előveszünk egy szép fagylaltos kelyhet és az aljára kanalazunk 2 evőkanálnyi szedret. Erre jön a lehűtött tejberizsből 3 evőkanál, majd a tetejére 1 evőkanál mascarpone és legvégül szederrel díszítjük.
Aki gondolja megszórhatja porcukorral is. Jól behűtve tálaljuk. Egyszerű könnyű, egyszerűen elronthatatlan és megunhatatlan desszert.
Ízlés szerint málnával őszibarackkal, eperrel is elkészíthető.
nutsnroll.blogspot.co.uk
Receptkirály.hu Receptek képekkel