Főoldal / Desszertek / Gyümölcsös szelet Marcsi konyhájából

Gyümölcsös szelet Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyümölcsös szelet Marcsi konyhájából

Gyümölcsös szelet Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

A sárga piskótalaphoz:

  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. víz

A kakaós laphoz:

  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. víz

A diós laphoz:

  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. víz

A krémhez:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 4 dl tejszín
  • 4 dkg porcukor
  • 1 cs. habfixáló
  • 25 dkg mascarpone

A krémbe és a tetejére:

  • tetszés szerinti gyümölcs (én málnát és szőlőt használtam)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A piskótákhoz a tojásokat szét választjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük. A sárgáját az olajjal, a vízzel és a cukorral kihabosítjuk.
Majd óvatosan belekeverjük a  habot úgy, hogy minél kevésbé törjön össze. Végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A masszát, sütőpapiros sütőlapra simítjuk és 170 fokon megsütjük.
Így készítjük a másik két lapot is csak éppen dióval és kakaóporral.

A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni.
A tejszínt habbá verjük a porcukorral és a habfixálóval. A mascarponét habosra kikeverjük.

Amikor a puding kihűlt, belekeverjük a mascarponet és a kemény tejszínhabot is. (a tejszínből hagyjunk egy keveset a díszítéshez) Beleforgatjuk a krémbe a málnát is.

Először a csokis lapot kenjük meg a gyümölcsös krémmel. Erre kerül a sárga piskótalap, amire szintén krém és legvégül a diós lap. Egy kevés krémet a tetejére simítunk, majd  a maradék habbal és szőlőszemekkel díszítjük.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére