Gyümölcsös szelet Marcsi konyhájából
Hozzávalók:A sárga piskótalaphoz:
A kakaós laphoz:
A diós laphoz:
A krémhez:
A krémbe és a tetejére:
|
|
Elkészítés:
A piskótákhoz a tojásokat szét választjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük. A sárgáját az olajjal, a vízzel és a cukorral kihabosítjuk.
Majd óvatosan belekeverjük a habot úgy, hogy minél kevésbé törjön össze. Végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A masszát, sütőpapiros sütőlapra simítjuk és 170 fokon megsütjük.
Így készítjük a másik két lapot is csak éppen dióval és kakaóporral.
A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni.
A tejszínt habbá verjük a porcukorral és a habfixálóval. A mascarponét habosra kikeverjük.
Amikor a puding kihűlt, belekeverjük a mascarponet és a kemény tejszínhabot is. (a tejszínből hagyjunk egy keveset a díszítéshez) Beleforgatjuk a krémbe a málnát is.
Először a csokis lapot kenjük meg a gyümölcsös krémmel. Erre kerül a sárga piskótalap, amire szintén krém és legvégül a diós lap. Egy kevés krémet a tetejére simítunk, majd a maradék habbal és szőlőszemekkel díszítjük.