Gyümölcsös, túrókrémes pohárdesszert
Hozzávalók:A krémhez:
A rétegezéshez/díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A túrót a joghurttal alaposan összetörjük egy botmixer segítségével. Hozzáadjuk a porcukrot, a citrom levét és héját majd alaposan kikeverjük.
A vizet felforraljuk, majd levesszük a tűzről és feloldjuk benne a zselatint. (teljesen csomómentesre keverjük) Ha langyosra hűlt, óvatosan a túrós krémbe keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. Ettől lesz habos/laza szerkezetű a krém.
Előveszünk egy tálat (vagy több kisebb poharat), majd belerétegezzük a krémet a tejben egy pillanatra megmártott babapiskótával és a gyümölcsökkel tetszés szerint.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a piskóta megpuhuljon és az ízek összeérjenek. Tálalás előtt, a tetejét bőven megpakoljuk a bogyós gyümölcsökkel.
Könnyű, nyári gyümölcsös desszert sütés nélkül Elkészíthető, más bogyós gyümölcsökkel is, eperrel, szederrel, ribizlivel tetszőlegesen kombinálva.