Hab könnyű barackos túrós
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Egy 30×20 centiméteres tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Majd habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, ekkor kanalanként belekeverjük a kristálycukrot.
Ezután egyesével belekeverjük a tojássárgákat, végül óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát a tepsibe öntjük, és a 180fokra előmelegített sütőbe tesszük.
10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a hőfokot kb. 150-160 fokra és még további kb. 2-5 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, majd lekapcsoljuk a sütőt és még egy kicsit bent hagyjuk a formát a nyitott ajtó mellett.
Kivesszük, és hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a piskótát a formából.
A hulala tejszínt kemény habbá verjük, hozzá adjuk a túrót, a porcukrot és alaposan összekeverjük. A piskótát lapjában ketté vágjuk, rásimítjuk a túrót, megszórjuk a felszeletelt barackkal majd befedjük a felső piskótalappal.
Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Porcukorral megszórva, kockákra vágva kínáljuk.