Főoldal / Desszertek / Hab könnyű barackos túrós

Hab könnyű barackos túrós

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hab könnyű barackos túrós

Hab könnyű barackos túrós

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 1 csepp citromlé
  • 1 csipet só
  • 5 ek. cukor
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 6 csapott ek. finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 1 db kis dobozos hulala
  • 5 evőkanál porcukor
  • 50 dkg őszibarack

A tetejére:

  • porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy 30×20 centiméteres tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Majd habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, ekkor kanalanként belekeverjük a kristálycukrot.

Ezután egyesével belekeverjük a tojássárgákat, végül óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát a tepsibe öntjük, és a 180fokra előmelegített sütőbe tesszük.
10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a hőfokot kb. 150-160 fokra és még további kb. 2-5 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, majd lekapcsoljuk a sütőt és még egy kicsit bent hagyjuk a formát a nyitott ajtó mellett.

Kivesszük, és hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a piskótát a formából.

A hulala tejszínt kemény habbá verjük, hozzá adjuk a túrót, a porcukrot és alaposan összekeverjük. A piskótát lapjában ketté vágjuk, rásimítjuk a túrót, megszórjuk a felszeletelt barackkal majd befedjük a felső piskótalappal.

Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Porcukorral megszórva, kockákra vágva kínáljuk.

Hab könnyű barackos túrós 2.20/5 (5 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére