Habkarika II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük. Hozzáadjuk a citrom levet is, majd vízgőz felett melegíteni kezdjük, állandó kevergetés mellett. Csípősre melegítjük, ez kb 60 fokot jelent (akkor csípős, ha az ujjunkat belemártva “megcsípi”). Ekkor habverővel ellátott robotgépbe öntjük, és kemény habbá verjük. (kb 10 perc alatt).
A sűrű cukorhabot csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, majd szilikonos sütőpapírral ellátott tepsibe, karikákat formázunk belőle.
A sütőt 80 fokra előmelegítjük, és 2 órán át sütjük-szárítjuk benne a habkarikákat.
Akár hetekkel karácsony előtt elkészíthető, ha nem félünk attól, hogy addig el is fogy.
Ebből a mennyiségből 16 db habkarika lett.