Habos-Meggyes kocka
Hozzávalók:(24×29 cm-es tepsihez): A tésztához:
A töltelékhez:
A habhoz:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, esetleg ha nem állna össze akkor 1-2 tk. tejfölt adunk még hozzá. Egy sütőpapíron tepsi nagyságúra nyújtjuk, ügyelve arra hogy egy kicsit nagyobb legyen a tészta mint a tepsi mérete. Ráterítjük egy kivajazott és lisztezett tepsire, beleigazítjuk a tésztát, majd a széleit rányomkodjuk a tepsi oldalára egy kis peremet hagyva. Megszurkáljuk villával, majd előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt elősütjük.
Ez idő alatt a lekvárt elkeverjük a búzadarával, és félretesszük felhasználásig. Ha jó kemény a lekvár, akkor a búzadara akár el is hagyható, de mivel az én lekvárom egy kicsit leves volt, inkább beletettem egy kis búzadarát, hogy ne áztassa el a tésztát.
A tojásfehérjékből közepesen kemény habot verünk, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, és addig verjük amíg elfogy a cukor, és egy nagyon kemény habot nem kapunk, valamint a cukor teljesen elolvad.
Ezután kivesszük a sütőből az elősütött tésztát, rákenjük a búzadarás meggylekvárt (vagy tetszés szerint bármilyen lekvárt), majd rásimítjuk a kemény habot és egy kanál hátával “hullámosítjuk”.
Visszatoljuk a sütőbe és 10 percig még sütjük, majd visszavesszük a sütőt 150 fokra és addig szárítjuk, amíg a hab teteje enyhén megbarnul és ha hozzáérünk a tetejéhez, akkor már nem ragad.
Tepsibe hagyjuk kihűlni, majd vízbe mártott pengéjű késsel szeleteljük.