Hagymás báránymáj
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük a burgonyát. Letakarva félretesszük.
A bográcsban megforrósítjuk a zsírt és beleöntjük az ujjnyi csíkokra szelt báránymájat. Minden oldalán fehérre pirítjuk.
Ráöntjük a felkarikázott póréhagymát,1 dl vörösbort és a fűszereket. Ezekkel pároljuk.
15 perc főlés után levesszük a fedőt, ismét öntünk hozzá 2-3 evőkanál vörösbort és félig zsírjára sütjük. Ekkor hozzátesszük a felkockázott vöröshagymát, bacon szalonnát és szeletelt fokhagymát.
Amint elfőtte a levét tálalhatjuk a burgonya körettel. ízlés szerint felkarikázott csípős paprikát tehetünk rá. Sózni csak a tálaláskor szabad!