Hagymás csirke krumplival
Hozzávalók:A csirkéhez:
A krumplihoz:
|
|
Elkészítés:
A csirkét befűszerezzük.
A burgonyát héjastól puhára főzzük. Ha langyosra hűlt, négybe vágjuk és lehúzzuk a héját. (rajta is hagyhatjuk, de a mángold levél így mutatott szépen mellette)
A csirkéhez a vajat felforrósítjuk, majd bőrével lefelé belehelyezzük a csirkecomb filéket. Közé tesszük a megpucolt és félbevágott hagymákat,és a fokhagymagerezdeket.
Kb. 3 percig sütjük teljes lángon, majd megfordítunk mindent a másik oldalára, és lefedve alacsony lángon még 4 percig sütjük.
Végül levesszük róla a fedőt, és erős lángon addig sütjük, míg elpárolog alóla a nedvesség, és szép piros csirkecombfiléket kapunk.
A mángold leveleket széles csíkokra vágjuk. Rádobjuk a felforrósított vajra, átpirítjuk, rászórjuk az összezúzott fokhagymát, közé keverjük az elnegyedelt krumplikat. Borsozzuk, és jól összepirítjuk. A legvégén kicsit megsózzuk.
A pirosra sült hagymás csirkecombokat a mángoldos burgonyával tálaljuk.
Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/