Hagymás falatkák
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukorral 1-2 dl langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy nagy keverőtálba öntjük,hozzáadjuk a felfutott élesztőt,
a 2 tojás sárgáját 10 dkg olvasztott vajat és a sót.
A maradék tejet hozzáadva dagasztjuk.
Mikor egynemű tésztát kapunk meglisztezzük a tetejét és kelni hagyjuk.
A hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk kevés olajon üvegesre pároljuk
sózzuk, borsozzuk.
Ha megkelt,egy lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk.
Tetszőleges kockákat vagy háromszögeket vágunk belőle és a közepébe halmozuk a párolt hagymából.
Kifliket vagy kis batyukat hajtogatunk belőle.
Sütőbe tesszük és addig sütjük míg elkezd megpirulni a teteje.
Még melegen sós vizzel megkenjük a tetejét.