Hagymás karamellás fasírt, sütőben sütve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
1 fej hagymát kevés olajon megpirítunk, kevés pirospaprikát adunk hozzá a végén.
A darált húshoz adjuk a hagymát, megpucolt fokhagymát, borsot, a fűszerkeveréket, tojást, a beáztatott, kinyomkodott kenyeret. Jól összedolgozzuk.
Egy nagyobb tepsit előkészítünk, a megmaradt hagymákat felkarikázzuk és a pritaminpaprikát is, és a tepsibe tesszük, kevés olajjal.
A fasírtból gombócokat gyúrunk, és a hagymára tesszük, mindegyik tetejére reszelt sajtot teszünk.
Sütőben készre sütjük.
A mézet lábasban karamellizáljuk, ne sokáig legyen a tűzön, mert megkeseredik és nagyon bebarnul.
Fél dl vízzel felengedjük a mézet és összeforraljuk.
A kész fasírtokat leszedjük a hagymáról, ráöntjük a karamellás mézet és sütőben még 10 percig összesütjük.
Ha kész, visszarakjuk a fasírtokat és már fogyaszthatjuk is.
Tipp / megjegyzés:
Aki pikánsabban szeretné, adjon hozzá több mézet, és pritamin paprikát.