Főoldal / Kelt tészták / Hagymás lángos

Hagymás lángos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hagymás lángos

Hagymás lángos

Hozzávalók:

A lángos tésztához:

  • 500 g liszt
  • 25 g friss élesztő
  • 1 tojás
  • 2 pohár kefir
  • 1 kávéskanál só

A dinsztelt hagymához:

  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 2-3 ek. olaj

A sütéshez:

  • 0.5 – 1 liter olaj (a lábos méretétől függően)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a kefirt és a sót. A tésztát jól kidolgozzuk, majd nylonnal letakarva hűtőben kelesztjük.

A hagymát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk. 2-3ek olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk.
A megkelt tészta felét lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, eloszlatjuk rajta a langyos dinsztelt hagymát, majd rásimítjuk a maradék tésztát.

Nyújtófával ujjnyi vastagra nyújtjuk, felkockázzuk (kb. 10 x 10 cm-esekre), és olajos kézzel kis cipókat formázunk belőle. Ezeket tálcára téve langyos helyen 10-15 percet pihentetjük.

A cipókat 15cm-es lángosokká formázzuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.

Ízlés szerint magában, vagy sajttal, tejföllel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére