Hagymás, petrezselymes uborkasaláta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, középen kettévágjuk, majd nagyon vékony félkarikákra szeleteljük. Enyhén megsózzuk.
A fokhagymát nagyon apróra vágjuk, és két kanál olíva olajjal felöntjük. (Az olaj kioldja a fokhagyma illóolaját rövid áztatást követően, ezzel a fokhagyma íze jobban szétterjed salátánkban.)
Az uborkákat jól megmossuk, de nem hámozzuk meg.(akinek nem bírja a gyomra természetesen hámozza meg) Tetszőlegesen felvágjuk, karikákra, félkarikákra, vagy kisebb darabokra, majd nagyobb keverőtálban hozzáadjuk a megsózott felszeletelt vöröshagymát, az olajba beáztatott fokhagymát, kevés apróra vágott petrezselyem zöldet, 1 kanálnyi almaecetet, egy kiskanálnyi sót, és cukrot.
Mivel salátánk levet enged, egy éjszakára hűtőbe tesszük, és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. A hűtőből kivéve ismét elkeverjük, és hidegen tálaljuk.
Elsősorban hús, és grillezett ételek mellé ajánljuk, de önmagában is fogyasztható.