Hámán füle

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hámán füle

Hámán füle

Hozzávalók:

  • 35 deka liszt
  • 15 deka vaj
  • 2 tojás
  • 10 deka cukor
  • csipet só
  • fél cs sütőpor
  • 1 deci tejföl
  • citrom reszelt héja és leve

Töltelék:

  • 20 deka darált dió
  • 15 deka cukor
  • 1 citrom leve
  • kandírozott narancshéj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókat a tojásfehérje kivételével összegyúrom, majd 2-3mm vastagságúra kinyújtom.

A legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatom, és a következő diókrémet teszem a közepébe.

A tojások fehérjét, 20 deka darált dióval, 1 citrom levével 15 deka cukorral és kandírozott narancshéjjal összekeverem. Egy sűrű masszát kapok, amit kiskanállal a tészta közepére halmozok.

A tészta 3 oldalát a töltelékre hajtom, tojással lekenem.

180fokos sütőbe 15-20perc alatt szép narancssárgára megsütöm.

Porcukorral meghintve tálalom.

A töltelék bármi más is lehet. Nem valami szép sütemény, de annál finomabb.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére