Hamburger
Hozzávalók:
A húspogácsához:
A hamburger szószhoz:
|
|
Elkészítés:
A vöröshagymát a hamburgerhúshoz nagyon apróra vágjuk.
A hús hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük, majd pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítjük a szószt:
A majonézt, ketchupot, és a mustárt egy tálkában összekeverjük. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott lilahagymát és csemegeuborkát, majd ízlés szerint fűszerezzük a sóval és borssal. Betesszük a hűtőbe.
A hamburgerzsemléket kettévágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk.
A kettő fej vöröshagymát felszeleteljük, majd megforgatjuk a lisztben és olajban aranyszínőre sütjük.
Egy grillserpenyőt vékonyan kiolajozunk, majd kisütjük rajta a bacon szalonnát.
A húst kivesszük a hűtőből, négy részre osztjuk, kezünkben ellapogatjuk, és a forró grillserpenyőben egyszer megfordítva megsütjük. Még forrón, minden húspogácsa tetejére 1-1 szelet sajtot teszünk.
A zsemlékbe teszünk egy kevés hamburgerszószt, rá a paradicsom szeleteket, melyre a sajtos hamburgerhús következik, amire a bacon szalonnát, ismét hamburgerszószt, és a sült hagymakarikákat tesszük. A zsemle tetejét a helyére tesszük, és el is készült az ínycsiklandó, szaftos hamburgerünk.
Jó étvágyat kívánok!