Főoldal / Birka / Marha / Hamburger

Hamburger

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hamburger

Hamburger

Hozzávalók:

  • 4 nagy hamburger zsemle
  • 4 szelet bacon szalonna
  • 4 szelet sajt
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek. liszt
  • olaj
  • paradicsom

A húspogácsához:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk. mustár
  • 1 ek. ketchup
  • frissen őrölt bors

A hamburger szószhoz:

  • 2 ek. majonéz
  • 3 ek. ketchup
  • 1 tk. mustár
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 2 db csemegeuborka
  • só, bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vöröshagymát a hamburgerhúshoz nagyon apróra vágjuk.
A hús hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük, majd pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Elkészítjük a szószt:
A majonézt, ketchupot, és a mustárt egy tálkában összekeverjük. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott lilahagymát és csemegeuborkát, majd ízlés szerint fűszerezzük a sóval és borssal. Betesszük a hűtőbe.

A hamburgerzsemléket kettévágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk.
A kettő fej vöröshagymát felszeleteljük, majd megforgatjuk a lisztben és olajban aranyszínőre sütjük.

Egy grillserpenyőt vékonyan kiolajozunk, majd kisütjük rajta a bacon szalonnát.

A húst kivesszük a hűtőből, négy részre osztjuk, kezünkben ellapogatjuk, és a forró grillserpenyőben egyszer megfordítva megsütjük. Még forrón, minden húspogácsa tetejére 1-1 szelet sajtot teszünk.

A zsemlékbe teszünk egy kevés hamburgerszószt, rá a paradicsom szeleteket, melyre a sajtos hamburgerhús következik, amire a bacon szalonnát, ismét hamburgerszószt, és a sült hagymakarikákat tesszük. A zsemle tetejét a helyére tesszük, és el is készült az ínycsiklandó, szaftos hamburgerünk.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére