Hamburger sült baconnel
Hozzávalók:
A hamburger húshoz:
|
|
Elkészítés:
Elkészítjük a hamburgerhúst.
A hagymát a lehető legapróbbra összevágjuk, majd a darált húshoz adjuk.
Sóval, borssal, mustárral és ketchuppal ízesítjük. Jól elkeverjük, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Felforrósított grill serpenyőben megpirítjuk a bacon szeleteket és félretesszük.
A hamburgerhúst négy részre osztjuk, és a kezünkkel nagyobb húspogácsákat formázunk belőle. Felforrósított serpenyőben, kevés olajon hirtelen megsütjük.
Akkor jó ha szépen megpirul.(Lehetőleg csak 1x fordítsuk meg, így elkerüljük, hogy a húspogácsa szétessen)
A zsemléket kettévágjuk, mindegyikbe teszünk 1-1 szelet salátalevelet, hamburgerhúst, sült bacont. Valamint ízlés szerint paradicsomot, hagyma szeleteket, ketchupot és mustárt.
Máris elkészült a házi hamburgerünk.
Persze úgy az igazi, ha a zsemlét is otthon készítjük, de ez egy másik történet:)
Tipp / megjegyzés:
A hamburger az egyik legnépszerűbb étel a világon. A legtöbb ember gyorséttermekben fogyasztja, pedig otthon is elkészíthetjük egyszerűen, sőt sokszor finomabban.
Érdemes tehát kísérletezni vele.