Főoldal / Birka / Marha / Hamburger sült baconnel

Hamburger sült baconnel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hamburger sült baconnel

Hamburger sült baconnel 1

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb hamburger zsemle
  • 4 szelet szeletelt bacon
  • salátalevél
  • paradicsom, uborka, hagyma ízlés szerint
  • ketchup, mustár

A hamburger húshoz:

  • 40 dkg darált hús (lehetőleg marha, vagy marha és sertés vegyesen)
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 ek mustár
  • 1 ek ketchup
  • só, bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Elkészítjük a hamburgerhúst.
A hagymát a lehető legapróbbra összevágjuk, majd a darált húshoz adjuk.
Sóval, borssal, mustárral és ketchuppal ízesítjük. Jól elkeverjük, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Felforrósított grill serpenyőben megpirítjuk a bacon szeleteket és félretesszük.

A hamburgerhúst négy részre osztjuk, és a kezünkkel nagyobb húspogácsákat formázunk belőle. Felforrósított serpenyőben, kevés olajon hirtelen megsütjük.
Akkor jó ha szépen megpirul.(Lehetőleg csak 1x fordítsuk meg, így elkerüljük, hogy a húspogácsa szétessen)

A zsemléket kettévágjuk, mindegyikbe teszünk 1-1 szelet salátalevelet, hamburgerhúst, sült bacont. Valamint ízlés szerint paradicsomot, hagyma szeleteket, ketchupot és mustárt.

Máris elkészült a házi hamburgerünk.
Persze úgy az igazi, ha a zsemlét is otthon készítjük, de ez egy másik történet:)

Tipp / megjegyzés:
A hamburger az egyik legnépszerűbb étel a világon. A legtöbb ember gyorséttermekben fogyasztja, pedig otthon is elkészíthetjük egyszerűen, sőt sokszor finomabban.
Érdemes tehát kísérletezni vele.

Hamburger sült baconnel 5.00/5 (1 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére