Főoldal / Kelt tészták / Hamburger zsemle

Hamburger zsemle

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hamburger zsemle

Hamburger zsemle

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 tk. só
  • 40 g olaj
  • 1 tojás
  • 100 g joghurt

A kenéshez:

  • 1 tojás

A tetejére:

  • szezámmag
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zsemle hozzávalót a kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, majd dagasztó programra állítva hagyjuk, hogy a gép dagassza-kelessze a tésztát.

Miután megkelt, lisztezett felületre borítjuk és 9 egyforma darabba vágjuk a tésztát. (kb. 11-12 dkg/db)

Egyenként megformázzuk a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, egymástól kicsit távolabb, hiszen még kelni fognak.

Letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk, hogy a duplájára keljenek.

Amikor a kis gömböcök megkeltek, a tetejüket lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.

180 fokra előmelegített sütőben kb 15-18 perc alatt megsütjük. Légiesen könnyű és aranybarna hamburgerzsemléket kapunk végeredményként ;-)

Tipp / megjegyzés:
A receptet Limaránál találtam, tényleg tökéletes ;-)

Hamburger zsemle 4.71/5 (7 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére