Hamis somlói sütés nélkül
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tejben sűrűre főzzük a cukorral elkevert pudingot, majd hagyjuk hűlni és belekeverjük az aromát.
A piskótát eltördeljük, és előkészítjük a tálkákat. A piskótákat megmártjuk a 3 dl tejben. ( ha kevésnek bizonyulna öntünk még hozzá)
A megmártott piskóták felét elosztjuk a tálkákban. Majd rászórjuk a mazsola felét, és rákanalazzuk a csokis pudingot. Befedjük a maradék tejbe mártott piskótával, és megszórjuk mazsolával.
A csokit 3 ek, tejjel vízgőz felett felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni, majd a piskóták tetejére csorgatjuk.
A tejszínből kemény habot verünk és megdíszítjük vele a sütemény tetejét.
Hűtőben jól lehűtjük és hidegen kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A nagy melegben kitűnő hűsítő édesség, és gyorsan elkészül.